skip to Main Content
+36 30 599 4331 +36 30 378 0632 hunmotto@gmail.com Magyar Ottó ev - 8700 Marcali, Csomós G. u. 4/e

Érdeklődők kérdései ágyi poloska irtásával kapcsolatban:

  • Nem találkoztam eddig a lakásomban ágyi poloskával, hogyan kerülhetett ide?

Az ágyi poloska általában passzív módon terjed. Legtöbbször ággyal, bútorokkal, régi könyvekkel stb. Előfordul, hogy utazáskor hotelszobából (belföld, külföld egyaránt) hozza haza az ember. Ezért is nevezik az ágyi poloskákat „világutazónak, világpolgárnak”. Az ágyi poloska aktív módon is terjedhet, például társasházakban, panellakásokban csőáttörések mentén. Ha ágyi poloska jelenléte, ártalma bizonyossá válik, sürgősen vegye igénybe szakképzett kártevőirtó segítségét.

  • Ágyi poloska irtásakor az egész házat permetezik?

Nem. Ez a vérszívó rovar nem kedveli a párás, vizes közeget, ezért fürdőszobában, konyhában irtása általában nem indokolt. A hálószobában azonban nagyon alapos, körültekintő munka szükséges. A sikeres és hatékony irtás feltétele, hogy az ágyi poloska búvóhelyeit maradéktalanul felderítsük és lekezeljük. Az alapos munka időigényes minimum 1 óra, de a fertőzöttség mértékétől függően akár 2-3 óra is lehet.

  • Milyen előkészületeket kell elvégezni ágyi poloska irtásakor?

A zsúfoltság megszüntetése nagyon fontos a hozzáférés szempontjából. Az ágyneműtartók, polcok ne legyenek telepakolva.

  • Az ágyi poloskák elpusztíthatatlanok?

Ez nem igaz. Az ágyi poloskák szervezete bizonyos fokig alkalmazkodott az irtószerekhez. Általában azonban a hanyag, felületes és szakszerűtlen munkavégzés áll a magyarázkodás, illetve a sikertelen munkavégzés mögött.

  • Hányszor kell ágyi poloskát irtani, hogy biztosan eltűnjön?

Általában egyszeri kezelés elegendő. Szélsőséges körülmények esetén előfordulhat (zsúfolt lakás, nagymértékű fertőzöttség, nehezen hozzáférhető bútorok), hogy ismétlő kezelés szükséges.

Back To Top